Изберете страница

Великденска благотворителна кампания за деца, лишени от родителски грижи, организира Регионалния съвет на КНСБ в Добрич. Синдикалните членове зарадваха с много изненади и празнично настроение малчуганите в шестте центъра за настаняване от семеен тип в общините Добрич и Крушари.

Всички деца и младежи получиха тематични за празника керамични чаши, пълни с шоколадови яйца, шоколадови фигурки на пиленца и зайчета. Центровете бяха подпомогнати и с нови електроуреди за дома: тостер, миксер, пасатор, както и с футболна и волейболна топка.

За да бъде празникът още по-вълнуващ, на гости на децата и младежите с увреждания беше Държавен куклен театър „Дора Габе“ – гр. Добрич с постановката „Червената шапчица“. Децата се радваха и забавляваха заедно с актьорите и както традицията повелява хапнаха вкусни козунаци.

Областният координатор на КНСБ Добрич, Ивелина Василева благодари на всички 50 синдикални организации от област Добрич, които се включиха в благотворителната

кампания. Заедно, те успяха да накарат децата и младежите, лишени от семейства да се почувстват обичани и да усетят радостта от празника.
Великден е един от най-големите християнски празници и носи много надежда и очаквания за добро, а добрите дела ни правят по-достойни, по-мъдри и по-богати.